Mobile Maintenence.
Click here to Download this file
Multiple Choice Question & Answer:-

1. Typical speech power

A. 10 to 1000 µW
B. 100 to 1000 mW
C. 10 to 1000 nW
D. 100 to 1000 pW

Answer:A

2. The maximum intelligibility for voice frequency is located between

A. 250 and 500 Hz
B. 1000 and 3000 Hz
C. 500 and 1000 Hz
D. 3000 and 5000 Hz

Answer:B

3. The maximum voice energy is located between

A. 250 and 500 Hz
B. 1000 and 3000 Hz
C. 500 and 1000 Hz
D. 3000 and 5000 Hz

Answer:A

4. A device used to measure speech volume.

A. speech meter
B. volume meter
C. volume unit meter
D. speedometer

Answer:C

5. By definition, for a sine wave

A. 0 dBm = 0 V.U.
B. 0 dBW = 0 V.U.
C. 0 dBa = 0 V.U.
D. 0 dBf = 0 V.U.

Answer:A

6. Presently, this is the “standard” frequency bandwidth for voice transmission.

A. 0 to 4000 Hz
B. 100 to 3400 Hz
C. 300 to 3400 Hz
D. 300 to 3000 Hz

Answer:C

7. Which of the following is commonly used wire for subscriber loop design?

A. AWG # 19
B. AWG # 18
C. AWG # 30
D. AWG # 33

Answer:A

8. The resistance limit for No. 2 Crossbar Exchange (US) is

A. 1300 ?
B. 2000 ?
C. 1250 ?
D. 1200 ?

Answer:A

9. AWG # 26 has a typical loss of

A. 0.21 dB/1000 ft.
B. 0.32 dB/1000 ft.
C. 0.41 dB/1000 ft.
D. 0.51 dB/1000 ft.

Answer:D

10. What is the standard voice channel spacing?

A. 44 MHz
B. 40 kHz
C. 4 kHz
D. 40 MHz

Answer:C

11. Which tester is used to measure SWR?

A. Multimeter
B. Oscilloscope
C. Spectrum analyzer
D. Reflectometer

Answer:D

12. What is singing?

A. The result of intermodulating two or more signals of different frequencies to produce a tone having a frequency equal to the sum of the frequencies of the signals intermodulated.
B. The result of intermodulating two or more signals of different frequencies to produce a tone having a frequency higher than that of the signal having the highest frequency.
C. An undesired self-sustained oscillation in a system, generally caused by excessive positive feedback.
D. An art or form of entertainment that can make one rich.

Answer:C

13. Which stage increases the selectivity of the circuit in an AM receiver?

A. Detector
B. IF stage
C. Modulator
D. Mixer

Answer:B

14. The ________ of radio receiver amplify weak signal and produce a desirable intelligence at the output speaker.

A. sensitivity
B. selectivity
C. reliability
D. fidelity

Answer:A

15. Full-duplex transmission means

A. One-way transmission
B. 24-hour transmission
C. Broadcast transmission
D. Two-way simultaneous transmission

Answer:D

16. What is a multidrop line?

A. A piece of wire with a thick insulating material that serves to protect the conductive materials from damage in the event the wire is dropped.
B. A line designed to withstand high pressure.
C. A line or circuit interconnecting several situations.
D. A bus line

Answer:C

17. A passive _________ is an electronic device which reduces signal strength by a specified amount in dB.

A. Splitter
B. Filter
C. Trimmer
D. Attenuator

Answer:D

18. The signal quality of the calls is constantly monitored by the base station, when the quality of the calls drops below a certain specified level. The base request the MTSO to try and find a better cell site.

A. Hand-off
B. Cell splitting
C. Roaming
D. Frequency reuse

Answer:C

19. A digital identification associated with a cellular system.

A. SAT
B. SID
C. ESN
D. MIN

Answer:D

20. How many seconds does facsimile transmit a stranded page?

A. 5
B. 10
C. 20
D. 25

Answer:D

21. When line is terminated in an open circuit load, the reflection coefficient is

A. Unity
B. Zero
C. Positive infinity
D. Negative infinity

Answer:A

22. A 300 ohms line is terminated in a resistance load of 200 ohms, the VSWR is

A. 0.65
B. 1.5
C. Unity
D. Zero

Answer:B

23. If the reflection coefficient is 0.5, the standing wave ratio is

A. C.33
B. Unity
C. 3
D. Zero

Answer:A

24. To least the fault of the given line, a signal is fed to the line, 30 µs later the signal returned. What is the distance of the fault?

A. 9000 m
B. 300 m
C. 100 m
D. 4500 m

Answer:D

25. The telephone set is powered by the central office on the ring side at

A. 42 to 52 Vdc
B. – 42 to -52 Vdc
C. 24 to 64 Vdc
D. – 24 to – 64 Vdc

Answer:B

26. The telephone voice band frequency is from

A. 300 to 4 kHz
B. 400 to 3400 Hz
C. 300 to 3400 Hz
D. 400 to 4 kHz

Answer:C

27. Which of the following wire is used to transmit the signal?

A. Black
B. Yellow
C. Red
D. Green

Answer:D

28. The corresponding frequency for digit 7 in the touch tone telephone is

A. 770 & 1477 Hz
B. 852 & 1209 Hz
C. 852 & 1336 Hz
D. 770 & 1336 Hz

Answer:B

29. The physical connection between the telephone set and the switching equipment is called the

A. Trunk line
B. Link
C. Subscriber loop
D. Leased line

Answer:C

30. What is the local loop of a telephone system?

A. It is a two-wire or four-wire communication circuit between the customer’s premise and the central office
B. It is a group of wires connecting a telephone set to a modern
C. It is a four-wire circuit connecting a facsimile machine to a computer
D. It is a single piece of wire connecting the subscriber’s telephone set to another set in an adjacent room.

Answer:A

31. Which of the ff. equipment is used in long loop design?

A. Dial long lines
B. Voice repeater
C. Loop range extender
D. All of the above

Answer:D

32. What is a two-wire circuit?

A. A circuit usually in the subscriber loop, between the telephone set and the local central office.
B. A circuit having only two terminals, both terminals having the same instantaneous voltage.
C. A circuit with one input terminal, one output terminal, and a common ground.
D. A circuit consisting of two transmission lines.

Answer:A

33. 1 mW is equal to

A. 90 dBm
B. 0 dBm
C. -30 dBm
D. 120 dBm

Answer:A

34. Which of the following responds to the request of a subscriber by sending a dial tone?

A. Line finder
B. First selector
C. Connector
D. Line equipment

Answer:B

35. The other name of Class 2 office in the North American Switching Plan.

A. Primary center
B. Section
C. Regional center
D. Toll points

Answer:B

36. A cell in the cellular telephone system means

A. A power source
B. Small area
C. Large area
D. Service area

Answer:B

37. What is the linking point between cell phone and regular telephone?

A. Base station
B. Control office
C. C.O.
D. MTSO

Answer:D

38. What is the typical power output of a cellular phone?

A. 5 W
B. 10 W
C. 1 W
D. 3 W

Answer:D

39. When a single cell is divided into smaller cells that process is called

A. Cell splitting
B. Cell division
C. Reuse
D. Cell sharing

Answer:A

40. The first cell shape is a square

A. Square
B. Circle
C. Rectangle
D. Triangle

Answer:B

41. The telephone was invented by

a. Watson
b. Bell
c. Strowger
d. Edison

Answer:B

42. The central office detects a request for service from a telephone by

a. A flow of loop current
b. No loop current
c. A ringing signal
d. Dial pulses

Answer:A

43. Which office local is the local central office?

a. 2
b. 3
c. 4
d. 5

Answer:D

44. Which exchange is used to connect between central offices when a direct trunk is not available?

a. Local
b. Tandem
c. Toll
d. Any of the above

Answer:B

45. Which of the following is a type of dc signaling?

a. Loop current
b. Reverse battery
c. E and M
d. All of the above

Answer:D

46. The voice frequency channel pass band is

a. 0 to 4000 Hz
b. 300 to 3000 Hz
c. 8140 to 8188 Hz
d. None of the above

Answer:A

47. What is used to transmit more than one conversation over a path?

a. Hybrid
b. Tandem
c. Multiplexing
d. All of the above

Answer:C

48. The common channel signaling method

a. Uses the same channel for signaling as for the related conversation
b. Uses a separate channel for signaling only
c. Carries the signaling for only one related conversation
d. Is used on local loops

Answer:B

49. Telephone switching is accomplished by

a. Manual switchboard
b. Step-by-step switches
c. Crossbar switches
d. Any of the above

Answer:D

50. The step-by-step switch

a. Was invented by Strowger
b. Generates much noise
c. Cannot operate directly from DTMF tones
d. All of the above

Answer:D

51. Time division multiplexing is used for

a. Analog transmission
b. Digital transmission
c. Both of the above
d. None of the above

Answer:B

52. What type of transmitter is most commonly used in a conventional telephone handset?

a. Carbon
b. Electromagnetic
c. Electret
d. Ceramic

Answer:A

53. Which component in the telephone set has the primary function of compensating for the local loop length?

a. Resistor
b. Varistor
c. Capacitor
d. Induction coil

Answer:B

54. What type of receiver is most commonly used in a conventional telephone handset?

a. Carbon
b. Electromagnetic
c. Electret
d. Ceramic

Answer:B

55. Which component in the telephone set has the primary function of interfacing the handset to the local loop?

a. Resistor
b. Varistor
c. Capacitor
d. Induction coil

Answer:D

56. How many unique tones are used for the 12-key dual-tone multi-frequency keypad?

a. 2
b. 3
c. 7
d. 12

Answer:C

57. Which of the following are important for the proper interface of a DTMF generator to the telephone line?

a. Impedance
b. Tone amplitude
c. Loop current
d. All of the above

Answer:D

58. The anti-tinkle circuit

a. Prevents tampering with the telephone
b. Prevents dial pulsing from ringing the bell
c. Prevents speech signals from ringing the bell
d. All of the above

Answer:B

59. The sidetone is

a. A type of feedback
b. Determined by the balancing network
c. Permits the talker to hear his/her own voice
d. All of the above

Answer:C

60. On-hook current must be kept low so that the

a. Line relays in the central office will not mistake it for off-hook current
b. Comparatively small wires in the cables will not overheat
c. Ringer will not ring incorrectly
d. Carbon microphone will not be damaged

Answer:A

61. The output power of a cellular radio is controlled by the

A. user or caller
B. cell site
C. called party
D. MTSO

Answer:D

62. EDGE channel size is about

A. 250 kHz
B. 200 kHz
C. 150 kHz
D. 100 kHz

Answer:B

63. A switching facility connecting cellular telephone base stations to each other and to the public switched telephone network.

A. MTSO
B. MSC
C. VLR
D. AuC

Answer:B

64. A radio land station in the land mobile service

A. land station
B. ship earth station
C. base station
D. mobile station

Answer:C

65. Transmission of brief text messages, such as pages or e-mail, by cellular radio or PCS.

A. SMS
B. MMS
C. paging
D. raking

Answer:A

66. The point when the cell reaches maximum capacity occurs when the number of subscribers wishing to place a call at any given time equals the number of channels in the cell

A. saturation
B. blocking traffic
C. maximum traffic load
D. any of these

Answer:C

67. In IS-41 standard, it is a process where the mobile unit notifies a serving MTSO of its presence and location through a base station controller.

A. dependent registration
B. autonomous registration
C. air interface
D. BTS to BSC interface

Answer:B

68. Cellular telephones use which operation?

A. simplex
B. half-duplex
C. full-duplex
D. triplex

Answer:C

69. A receiver capable of receiving several versions of the same signal with different arrival times and combining the received versions into a single signal with better quality

A. scanners
B. rake receivers
C. mobile subscriber unit
D. mobile stations

Answer:B

70. In CMTS, the most important database for GSM is ____.

A. VLR
B. HLR
C. BTS
D. AUC

Answer:B

71. The simplest and most straightforward form of telephone service is called

A. Public switch telephone network
B. Mobile telephone switching office
C. Plain and old telephone service
D. Central office service

Answer:C

72. _______ are local telephone switches equipped with SS7-compatible software and terminating signal links

A. switching points
B. service points
C. point codes
D. service switching points

Answer:B

73. A PABX is normally connected to the central office via an interface device called

A. branch exchange unit
B. subscriber loop unit
C. foreign exchange unit
D. local exchange unit

Answer:C

74. The most widely used fax standard is

A. group 1
B. group 2
C. group 3
D. group 4

Answer:C

75. The modern Touch-tone telephone is called

A. 600-type telephone set
B. 2500-type telephone set
C. 2800-type telephone set
D. 1500-type telephone set

Answer:B

76. Signals that provides call status information, such as busy or ringback signals

A. supervising
B. hybriding
C. controlling
D. ringing

Answer:A

77. A signal sent back to the calling party at the same time the ringing signal is sent to the called party

A. busy signal
B. ringing signal
C. ringback signal
D. dial tone

Answer:C

78. It is comprised of two or more facilities, interconnected in tandem, to provide a transmission path between a source and a destination

A. telephone line
B. telephone set
C. telephone circuit
D. telephone trunk

Answer:C

79. The drum diameter of a facsimile machine is 90.2 mm and the scanning pitch is 0.2 mm per scan. Find the index of cooperation according to CCITT

A. 451
B. 2.22 x 10^-3
C. 1417
D. 144

Answer:A

80. It is the ratio in dB of the power of a signal at that point to the power the same signal would be 0-dBm at any point in the transmission system

A. data level
B. baseband level
C. voice level
D. transmission level

Answer:D

81. It is an indirect method of evaluating the phase delay characteristics of the circuit

A. phase delay distortion
B. envelope delay distortion
C. non-linear distortion
D. linear distortion

Answer:B

82. It is characterized by high-amplitude peaks of short duration having an approximately flat frequency response

A. crosstalk
B. interference
C. impulse noise
D. drop out

Answer:C

83. It is the presence of one or more continuous, unwanted tones within the message channels, the tones are often caused by crosstalk or cross modulation between adjacent channels in a transmission system due to system nonlinearities.

A. multiple-frequency interference
B. single-frequency interference
C. co-channel interference
D. desensitizing

Answer:B

84. That portion of the local loop that is strung between the poles

A. aerial
B. distribution cable
C. feeder cable
D. twisted-pair

Answer:A

85. It is the primary cause of attenuation and phase distortion on a telephone circuit

A. local line
B. local loop
C. subscriber loop
D. any of these

Answer:D

86. It is simply the frequency response of a transmission medium referenced to a 1004 -Hz test tone

A. attenuation distortion
B. differential gain
C. 1004-Hz deviation
D. any of these

Answer:D

87. The time delay measured in angular units, such as degrees or radians is called __________

A. propagation time
B. phase delay
C. holding time
D. system delay time

Answer:B

88. It is a communications term that indicates the presence of a signal power comparable to the power of an actual message transmission

A. dynamic range
B. loaded
C. node
D. reference

Answer:B

89. It is any device used to originate and terminate calls and to transmit and receive signals into and out of the telephone network

A. instrument
B. station equipment
C. station
D. any of these

Answer:D

90. Exchanges connected directly to the local loops are called ______________

A. central office
B. local exchange
C. exchange offices
D. any of these

Answer:D

91. It provides functionality of communicating with the voice switch by creating the packets or signal units necessary for transmission over the SS7 network

A. switching points
B. service points
C. point codes
D. service switching points

Answer:D

92. In a 4-wire telephone set connection, (used to connect telephone set to central office switching) the green coded wire is used _______________

A. as ground wire
B. to transmit the signal
C. to receive the signal from the far end
D. as a spare or for special purpose applications

Answer:B

93. A technique where the called subscriber is served by any other central office, the switching equipment will have to transfer the digit dialed to the called switching equipment.

A. loop signaling
B. step-by-step switching
C. interoffice calling
D. duplex signaling

Answer:C

94. Electromagnetic coupling between two or more physically interconnected transmission media is what type of crosstalk?

A. coupling crosstalk
B. transmission crosstalk
C. linear crosstalk
D. non-linear crosstalk

Answer:A

95. The number of dedicated lines used to interconnect 100 parties

A. 99 lines
B. 1250 lines
C. 4950 lines
D. 3450 lines

Answer:C

96. Class of switching office which is the local exchange where the subscriber loops terminated and received dial tone.

A. Class 5
B. Class 4C
C. Class 3
D. Class 1

Answer:A

97. The maximum intelligibility of voice frequency is between

A. 2000 and 3000 Hz
B. 1000 and 3000 Hz
C. 2500 and 4000 Hz
D. 1000 and 2500 Hz

Answer:B

98. It is the state of the telephone when it is idle.

A. on-hook
B. off-hook
C. semi-hook
D. hook-in

Answer:A

99. Type of loop signaling which is widely used in new switching systems to supervise trunks between two central offices.

A. battery and ground pulsing
B. reverse battery signaling
C. loop pulsing
D. duplex signaling

Answer:B

100. Printed documents to be transmitted by fax are converted into a baseband electrical signal by the process of

A. reflection
B. scanning
C. modulation
D. light variations

Answer:B