Fundamental of Animation-I
Click here to Download this file

Multiple Choice Questions & Answer:-

1. Which tab is not available on left panel when you open a presentation?
a. Outline
b. Slides
c. Notes
d. All of above are available

Ans:- C

2. Which of the following statements is not true?
a. You can type text directly into a PowerPoint slide but typing in text box is more convenient.
b. From Insert menu choose Picture and then File to insert your images into slides.
c. You can view a PowerPoint presentation in Normal, Slide Sorter or Slide Show view.
d. You can show or hide task pane from View >> Toolbars

Ans:-A  

3. To start Microsoft PowerPoint application
a. Click on Start >> Programs >> All Programs >> Microsoft PowerPoint
b. Hit Ctrl + R then type ppoint.exe and Enter
c. Click Start >> Run then type powerpnt then press Enter
d. All of above

Ans:-C  

4. Which of the following section does not exist in a slide layout?
a. Titles
b. Lists
c. Charts
d. Animations

Ans:-D  

5. PowerPoint presentations are widely used as
a. note outlines for teachers
b. project presentations by students
c. communication of planning
d. All of above

Ans:- D 

6. _______ controls all the main slide control tasks for your presentation.
a. Task Pane
b. Task Bar
c. Control Panel
d. None of above

Ans:-A  

7. Which of the following cannot be toggled from View >> Toolbars?
a. Control Toolbox
b. Slides
c. Revisions
d. Reviewing

Ans:-B  

8. Which of the following pane is not available in Task Pane?
a. Getting Started
b. Clip Art
c. Word Art
d. Search Results

Ans:-C  

9. Which of the following pane is NOT available in Task Pane?
a. Slide Design
b. Master Slide
c. Slide Layout
d. Slide Transition

Ans:-B  

10. A new presentation can be created from
a. Blank Presentation
b. From Existing Presentation
c. From Design Template
d. All of above

Ans:-D  

11. In slide layout panel how many layouts are available for text layout by default?
a. 4
b. 7
c. 12
d. None of above

Ans:-A  

12. Which of the following statement is false?
a. If you choose to select from one of the pre-made slide layouts, you can change the positioning
b. If you choose to select from the pre-made slide layouts, you cannot delete the objects in the layout.
c. Blank Slide is at the top of the ‘Content Layouts’ area in the Slide Layout panel.
d. All of above are false statements

Ans:-B 

13. What lets you to create new presentation by selecting ready-made font color and graphics effects?
a. Presentation Template
b. Master Slide
c. Design Template
d. Animation Scheme

Ans:-C  

14. Which command will you use in PowerPoint if you need to change the color of different objects without changing content?
a. Design Template
b. Color Scheme
c. Font Color
d. Object Color

Ans:-B  

15. What PowerPoint feature will you use to apply motion effects to different objects of a slide?
a. Slide Transition
b. Slide Design
c. Animation Objects
d. Animation Scheme

Ans:- D 

16. What feature will you use to apply motion effects in between a slide exits and another enters?
a. Slide Transition
b. Slide Design
c. Animation Objects
d. Animation Scheme

Ans:-A  

17. The selected design template can be applied
a. to current slide only
b. to all the slides
c. to all the new presentation you create
d. all of above

Ans:- D 

18. The difference between Slide Design and Auto Content Wizard is
a. Both are same
b. AutoContent Wizard is just the wizard version of Slide Design
c. Slide Design does not provide sample content but Auto Content Wizard provides sample content too!
d. Slide Design asks your choice in steps but Auto Content Wizard does not let you make choices

Ans:-C  

19. In which menu can you find features like Slide Design, Slide Layout etc.?
a. Insert Menu
b. Format Menu
c. Tools Menu
d. Slide Show Menu

Ans:-B 

20. Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?
a. Insert Menu
b. Format Menu
c. Tools Menu
d. Slide Show Menu

Ans:- D 

21. How many steps are there between Start and Finish in AutoContent Wizard?
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6

Ans:-A  

22. Which short cut key inserts a new slide in current presentation?
a. Ctrl+N
b. Ctrl+M
c. Ctrl+S
d. All of above

Ans:- B 

23. What happens if you select first and second slide and then click on New Slide button on toolbar?
a. A new slide is inserted as first slide in presentation
b. A new slide is inserted as second slide in presentation
c. A new slide is inserted as third slide in presentation
d. None of above

Ans:-C  

24. Which of the following method can insert a new slide in current presentation?
a. Right click on the Slide panel and choose New Slide
b. From Insert menu choose New Slide
c. Click on New Slide button on toolbar
d. All of above

Ans:-D  

25. Which of the following is not a part of Slide Design
a. Design Template
b. Color Scheme
c. Animation Scheme
d. Slide Layout

Ans:-D 
 
26. What is the best way to create another copy of a slide?
a. Click the slide then press Ctrl+A and paste in new slide
b. From Insert Menu choose Duplicate Slide
c. Redo everything on a new slide that you had done on previous slide
d. None of above

Ans:- B

27. From which menu you can access Picture, Test Box, Chart etc?
a. File
b. Edit
c. Insert
d. View

Ans:-C  

28. If you want to insert some slides from other presentation into current one choose
a. From Insert menu choose Slides from Files
b. From Insert menu choose Slides from Presentation
c. From Insert menu choose Slides
d. None of above

Ans:-A  

29. What are the three options available in Insert >> Picture menu?
a. Clipart, Pictures, Shapes
b. Clipart, From File, Shapes
c. Clipart, From Files, AutoShapes
d. Clipart, Pictures, AutoShapes

Ans:- C 

30. To insert slide numbers
a. Insert a text box and select Insert >> Page Number
b. Insert a textbox and select Insert >> Number >> PageNumber
c. Choose Insert >> Slide Number
d. Insert a new text box and select Insert >> slide Number

Ans:- D 

31. In a PowerPoint presentation
a. Sound clips can be inserted but not movie clips
b. Movie clips can be inserted but not sound clips
c. Both cannot be inserted
d. Both can be inserted

Ans:- D 

32. to insert a hyperlink in a slide
a. Choose Insert >> Hyperlink
b. Press Ctrl + K
c. Hyperlinks can’t be inserted in slides
d. both a & b

Ans:- D 

33. List Box and Text box
a. are some other than that in a list box the bullets are enabled
b. are different. List boxes are used to present lists and can’t be created with text boxes.
c. Both of above
d. None of above

Ans:-A  

34. Which of the following statement is true
a. You can insert text boxes from drawing toolbar in PowerPoint
b. You cannot insert text boxes from drawing toolbar in PowerPoint
c. Text boxes are provides when you choose a layout and can’t be inserted afterwards
d. None of above

Ans:- A 

35. When you delete a text box object from a slide in PowerPoint Presentation
a. The object is deleted but text box and the text inside is left on the slide
b. The text box is deleted and the text is pasted on the slide
c. The text box and text both are deleted
d. None of above

Ans:- C 

36. Which of the following font effect is not available in PowerPoint Font dialog box?
a. Underline
b. Shadow
c. Emboss
d. Strikethrough

Ans:-D  

37. What happens if you edited an image inserted in PowerPoint
a. The original file that was inserted is not changed
b. The original file that was inserted is changed
c. The original file is changed when you save presentation
d. None of above

Ans:- A 

38. If you select Insert >> Picture >> From File
a. You can insert pictures and clipart
b. You can insert clipart only
c. you can insert pictures only
d. None of above

Ans:- C 

39. The effect applied to display when slides changes in slide show view is
a. Slide Animation
b. Custom Animation
c. Custom Transition
d. Slide Transition

Ans:- D 

40. To start slide show of a presentation
a. Hit F5 key
b. From Slide Show menu choose View Show option
c. From Slide Show menu choose Rehearse timing
d. both a & b

Ans:- D 

41. Which file format can be added to a PowerPoint show?
a. .jpg
b. .gif
c. .wav
d. All of the above

Ans:-D 

42. In Microsoft PowerPoint, two kinds of sound effects files that can be added to the presentation are
a. .wav files and .mid files
b. .wav files and .gif files
c. .wav files and .jpg files
d. .jpg files and .gif files

Ans:-A  

43. Material consisting of text and numbers is best presented as
a. A table slide
b. A bullet slide
c. A title slide
d. All of the above

Ans:- A 

44. What is a motion path?
a. A type of animation entrance effect
b. A method of advancing slides
c. A method of moving items on a slide
d. All of the above

Ans:- C 

45. What is a slide-title master pair?
a. The title area and text area of a specific slide
b. a slide master and title master merged into a single slide
c. A slide master and title master for a specific design template
d. All of above

Ans:- C 

46. Which of the following should you use if you want all the slides in the presentation to have the same ‘look’?
a. the slide layout option
b. add a slide option
c. outline view
d. a presentation design template

Ans:- D 

47. in the context of animations, what is a trigger?
a. An action button that advances to the next slide
b. An item on the slide that performs an action when clicked
c. The name of a motion path
d. All of above

Ans:- B 

48. If you have a PowerPoint show you created and want to send using email to another teacher you can add the show to your email message as a (an)
a. Inclusion
b. Attachment
c. Reply
d. Forward

Ans:- B 

49. In order to edit a chart, you can
a. Triple click the chart object
b. Click and drag the chart object
c. Double click the chart object
d. Click the chart object

Ans:- C 

50. To exit the PowerPoint
a. click the application minimize button
b. click the document close button
c. double click the applications control menu icon
d. double click the document control menu icon

Ans:- C  

51. To preview a motion path effect using the custom animation task pane, you should
a. click the play button
b. click the show effect button
c. double click the motion path
d. all of above

Ans:- A

52. You can create a new presentation by completing all of the following except
a. Clicking the new button on the standard toolbar
b. Clicking file, new
c. Clicking file open
d. Pressing ctrl + N

Ans:- C 

53. You can embed a MS-Organization Chart in a slide by
a. Clicking the object command on the edit menu
b. Clicking the object command on the edit menu
c. Clicking the insert new slide button the standard toolbar, then double click the organization chart button on the formatting toolbar
d. Clicking the MS-Organization Chart button on the standard toolbar

Ans:- B
 
54. To select one hyperlink after another during a slide presentation, what do you press?
a. Tab
b. Ctrl + K
c. Ctrl + h
d. All of above

Ans:-A 

55. special effects used to introduce slides in a presentation are called
a. effects
b. custom animations
c. transitions
d. present animations

Ans:- C

56. You can edit an embedded organization chart object by
a. Clicking edit object
b. Double clicking the organization chart object
c. Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organization Chart object
d. b and c both

Ans:-D 

57. What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide?
a. Highlighting
b. Dragging
c. Selecting
d. Moving

Ans:- B 

58. Which of the following toolbars provide different options in various master views?
a. Common tasks toolbar
b. Drawing toolbar
c. Formatting toolbar
d. Standard toolbar

Ans:- A

59. How can you create a uniform appearance by adding a background image to all slides?
a. Create a template
b. Edit the slide master
c. Use the autocorrect wizard
d. All of the above

Ans:- B 

60. How do you create speaker note pages that show the slides, related notes, and your company logo on each page?
a. Edit the notes master and add your company logy
b. Edit the slide master and insert your company logo and notes pane
c. Edit the handout master to include your company logo and one slide per page with additional note space
d. All of the above

Ans:- A 

61. Which option on the custom animation task pane allows you to apply a preset or custom motion path?
a. Add effect
b. Emphasis
c. Animate now
d. All of the above

Ans:- A 

62. What is the term used when a clip art image changes the direction of faces?
a. Group
b. Flip
c. Rotate
d. All of the above

Ans:- C 

63. The slide that is used to introduce a topic and set the tone for the presentation is called the
a. table slide
b. graph slide
c. bullet slide
d. title slide

Ans:- D 

64. Which of the following features should you use when typing in the notes text box?
a. Slide show
b. Insert
c. Slide maser
d. Zoom

Ans:- D

65. Which option allows you to select line, curve, freeform or scribble tools?
a. Create effect
b. Insert motion path
c. Draw custom path
d. All of the above

Ans:- C 

66. Which of the following should be used when you want to add a slide to an existing presentation?
a. File, add a new slide
b. Insert, New slide
c. File Open
d. File, New

Ans:- B 

67. The size of the organization chart object
a. Is determined by the presentation design and cannot be changed
b. Is determined by the presentation design but can be changed in PowerPoint
c. Is dependent on the amount of text within the organization chart
d. b and c

Ans:- D

68. Which of the following is the default page setup orientation of slide in PowerPoint
a. Vertical
b. Landscape
c. Portrait
d. None of above

Ans:- B 

69. Want a PowerPoint photo album slide show to play continuously?
a. Use random slide transitions
b. Launch an online broadcast
c. Loop continuously
d. All of the above

Ans:- A 

70. what is defined by the handout master?
a. Slide formatting
b. Layout of audience handout notes
c. Handout content formatting for Microsoft word export
d. All of above

Ans:- B 

71. Which of the following tool enables you to add text to a slide without using the standard placeholders?
a. Text tool box
b. Line tool
c. Drawing tool
d. Auto shapes tool

Ans:- A 

72. In notes master view, how do you modify the font size of text for all hte4 notes of a presentation?
a. Modify the slide design
b. Modify the notes master layout
c. Modify the text within the body placeholder
d. All of the above

Ans:- C 

73. Want your logo in the same position on every slide, automatically? Insert it on the
a. Handout master
b. Notes master
c. Slide master
d. All of the above

Ans:- C  

74. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation?
a. Slide sorter view
b. Notes pages view
c. Slide view
d. Outline view

Ans:- A

75. Objects on the slide that hold text are called
a. Placeholders
b. Object holders
c. Auto layouts
d. Text holders

Ans:- A
 
76. Which of the following provides a means of printing out feature notes with a miniature slide on a printed page?
a. Slide with animation
b. Outline view
c. Notes page
d. Audience handout

Ans:- D 

77. Which command brings you to the first slide in your presentation?
a. Next slide button
b. Page up
c. Ctrl + Home
d. Ctrl + End

Ans:- C

78. In normal view, how can you quickly change to handout master view?
a. Click the outline tab and select handout master view
b. Press the shift key and click the handout master view button
c. On the view menu, click slide sorter, and click handouts.
d. All of above

Ans:- B 

79. How can you quickly reinstate a deleted footer placeholder in master view?
a. Create a new slide master
b. Re-apply the footer placeholder
c. Re-apply the slide layout
d. All of the above

Ans:- B

80. Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation?
a. Slide show menu
b. Rehearse timings button
c. Slide transition button
d. All of the above

Ans:-B 

81. To select all of the boxes of an organization chart
a. Clicking and edit and select all
b. Right click the chart background and then click select all
c. Press and hold the SHIFT key and click each box
d. All of above

Ans:- D 

82. You can show the shortcut menu during the slide show by
a. Clicking the shortcut button on the formatting toolbar
b. Right clicking the current slide
c. Clicking an icon on the current slide
d. a and b

Ans:- B 

83. Auto clipart is a feature that
a. Automatically places clipart in your presentation
b. Scans your presentation for incorrect spelling in your words on each slide
c. Scans your presentation for incorrect spelling in Word Arts objects
d. All of above

Ans:- D 

84. to edit the text within the boxes of an organization chart, you
a. select the box and text, then make changes
b. select the box, then make the changes
c. highlight the text, them make the changes
d. a and b both

Ans:- A 

85. Which of the following allow you to select more than one slide in a presentation?
a. Alt + Click each slide
b. Shift + drag each slide
c. Shift + Click each slide
d. Ctrl + Click each slide

Ans:- C 

86. The view that displays the slides on a presentation as miniature representations of the slides is called
a. slide show
b. slide sorter view
c. notes page view
d. outline view

Ans:- B 

87. The PowerPoint view that displays only text (title and bullets) is
a. Slide show
b. Slide sorter view
c. Notes page view
d. Outline view

Ans:- D 

88. In Microsoft PowerPoint the entry effect as one slide replaces another in a show is called a (an)
a. animation
b. slide transition
c. custom animation
d. preset animation

Ans:- B 

89. Which of the following presentation elements can you modify using the slide master?
a. Slide comments
b. Slide transitions
c. Speaker note font and color
d. All of above

Ans:- B 

90. Which of the following provides a printed copy of your presentation?
a. Outline
b. Speaker notes
c. Audience handouts
d. All of the above

Ans:- C 

91. Slide show options available to the presenter include all of the following except
a. Transitions command
b. Speaker notes command
c. Meeting reminder command
d. Navigation commands

Ans:- A 

92. Presentation designs regulate the formatting and layout for the slide and are commonly called
a. Design plates
b. Templates
c. Placeholders
d. Blueprints

Ans:- B 

93. Which of the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation?
a. File, print, preview
b. The print button
c. File, print
d. Ctrl + p

Ans:- B 

94. To add a header or footer to your handout, you can use
a. The title master
b. The slide master
c. The handout master
d. All of above

Ans:- C 

95. Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
a. Esc key
b. The spacebar
c. The Enter key
d. The mouse button

Ans:- A 

96. What are lines, curve, freeform, and scribble?
a. Emphasis effects that can be applied to animations
b. Types of custom motion paths
c. Predefined entrance and exit effects
d. All of the above

Ans:- B 

97. Comments on a presentation can record who wrote them and when they were addeWhat’s the automatic way in PowerPoint 2002?
a. Use online collaboration
b. Use comments
c. Use the notes page
d. All of the above

Ans:- B 

98. When using PowerPoint, to play a PowerPoint show for previewing the show, select
a. View, slide sorter
b. View, slide
c. View, slide show
d. View outline

Ans:- C  

99. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use
a. view, slide sorter
b. view, slide
c. view, master
d. view, slide show

Ans:- A 

100. What’s the best place to find animated images for your PowerPoint 2002 presentation?
a. Microsoft online
b. Word clipart
c. PowerPoint tools and ins
d. All of the above

Ans:-B