Webenabled application -3
Click here to Download this file
Multiple Choice Questions and Answers :-

1. ......................... connects web pages.
A) Connector
B) Link
C) Hyperlink
D) None of the above

Answer:C

2. Internet is ...............................
A) a network of networks
B) an ocean of resources waiting to be mined
C) a cooperative anarchy
D) all of the above

Answer:D

3. .................. is suitable for remote administration of a computer.
A) FTP
B) Shell
C) Remote Procedure Call
D) Telnet

Answer:D

4. Title tag is nested within the ....................... tag.
A) Body
B) Head
C) List
D) Table

Answer:B

5. .................... is a web's native protocol.
A) SLIP
B) TCP/IP
C) HTTP
D) PPP

Answer:C

6. The Internet uses the ........................ as the protocol engine.
A) SLIP
B) HTTP
C) TCP/IP
D) PPP

Answer:C

7. A ............................. is a symbolic name a network administrator assigns to a machine.
A) URL
B) DNS
C) IP address
D) Host name

Answer:D

8.  Which of the following protocol is used for e-mail services.
A) SMAP
B) SMTP
C) SMIP
D) SMOP

Answer:B

9. ...................... is the incoming e-mail server.
A) POP
B) SMTP
C) SMIP
D) PPP

Answer:A

10. ....................... is a uniform naming scheme for locating resources on the web.
A) URI
B) HTTP
C) WEBNAME
D) RESOURCENAME

Answer:A

11. In mouse cursor option ................... is a cursor for mouse wheel operations when the mouse is moving and the window is scrolling horizontally and vertically downward to the left.
A) PanSE
B) PanSW
C) PanSouth
D) PanNW

Answer:B

12. In mouse cursor option ................. is a cursor for mouse wheel operations when the mouse is moving and the window is scrolling vertically in an upward direction.
A) PanSE
B) PanSW
C) PanSouth
D) PanNorth

Answer:D

13. ..................... is a signed count of the number of rotation of the mouse wheel.
A) Alfa
B) Delta
C) Wheel rotation
D) Rotation count

Answer:B

14. Most of the functionally of  the text box control is simply inherited from the ................. class, which is also the a base class for the rich text box control.
A) TextBoxControl
B) RichTextBox  
C) TextBoxBase
D) TextBox

Answer:C

15. ................. control is generally used for editable text although it can also made read only.
A) TextBoxControl
B) RichTextBox  
C) TextBoxBase
D) TextBox

Answer:D

16. We can limit the amount of text entered into TextBox control by setting .................. property to a specific number of characters.
A) MaxLength
B) TotalLength
C) TextAmount
D) TextLimit

Answer:A

17. TextBox controls also can be used to accept password if the ................. property is used to mask characters.
A) PasswordChar
B) PasswordCharacter
C) MaskChar
D) PasswordControl

Answer:A

18. Each hyperlink is a object of the ................... class and is stored in a collection called links.
A) HyperLink.Link
B) LinkLabel.Link
C) Link.LinkLabel
D) Link.HyperLink

Answer:B

19. Which of the following is NOT the public properties of TextBox objects.
A) AutoSize
B) BackColor
C) BulletIndent
D) MaxLength

Answer:C

20. Which of the following is/are the public methods of TextBox objects.
i) Clear    ii) Paste   iii) LoadFile   iv) Paste
A) i, ii and iii only
B) ii, iii and iv only
C) i, ii and iv only
D) All i, ii, iii and iv

Answer:C

21. Which of the following is NOT the public events of TextBox objects.
A) Autosize changed
B) Readonly Changed
C) Click
D) Link Clicked

Answer:D

22. Which of the following is/are the ways of add scroll bars to a text box using scroll bars property.
i) None  ii) Horizontal  iii) Vertical   iv) Both 
A) i, ii and iii only
B) ii, iii and iv only
C) i, ii and iv only
D) All i, ii, iii and iv 

Answer:D

23. In order for the scroll bars to actually appear, the text box's ................. property must be True.
A) MultiLine
B) MultiText
C) Scrolling
D) MultiVisible

Answer:A

24. Which of the following is NOT the public property of RichTextBox Objects.
A) DetectURLs
B) DetectText
C) BulletIndent
D) RightMargin

Answer:B

25. Which of the following is/are the public methods of RichTextBox objects.
i) CanDelete   ii) Find   iii) LoadFile   iv) SelectAll
A) i, ii and iii only
B) ii, iii and iv only
C) i, ii and iv only
D) All i, ii, iii and iv

Answer:B

26. The SaveFile method is used to save the text in a rich text box to disk, and the ................ method to read it back.
A) LoadFile
B) ReadFile
C) ReadIt
D) ReadBack

Answer:A

27. Which of the following is/are the values of TextAlign property that takes from content  Alignment enumeration.
i) BottomCenter  ii) MiddleTop   iii) TopLeft  iv) MiddleLeft
A) i, ii and iii only
B) i, iii and iv only
C) i, ii and iv only
D) All i, ii, iii and iv

Answer:B

28. Which of the following is/are the public properties of LinkLabel objects.
i) ActiveLinkColor   ii) LinkSize   iii) LinkBehavior   iv) Links
A) i, ii and iii only
B) i, iii and iv only
C) i, ii and iv only
D) All i, ii, iii and iv

Answer:B

29. Hyperlinks can be created using the ........................................ method in LinkClicked event handler. 
A) System.Diagnostics.Process.Start
B) System.Diagnostics.Hyperlinks.Start
C) System.Diagnostics.Link.Start
D) System.Diagnostics.Link.Event

Answer:A

30. In order to get the text associated with the link, ..................... method  can be used.
A) e.Data.Link.ToString
B) e.Link.LinkData.ToString
C) e.LinkData.Link.ToString
D) e.Link.Data.ToString

Answer:B

31. Using a ............................variable does not enable us to create read-only properties that are often required by a class. 
A. public 
B. private 
C. protected 
D. friend 

Answer:A

32. A .....................................performs invisible tasks even if you write no code.
A. destructor 
B. private method 
C. constructor 
D. function

Answer:C

33. The ......................................does not describe inherited member functions, inherited operators, and overridden virtual member functions. 
A. Class Library Reference 
B. Library 
C. Objects 
D. Classes 

Answer:A

34. The ............................... group classes according to their common services. 
A. objects 
B. inheritance 
C. Namespaces 
D. programs 

Answer:C

35. Whenever an application is created, a ............................ is added. 
A. Form 
B. Class 
C. Property 
D. Object 

Answer:A

36. ............................ are interactive objects that you place in dialog boxes or other windows to carry out user actions. 
A. Controls 
B. Objects 
C. Classes 
D. Forms 

Answer:A

37. The ................................. class provides static methods to start, stop, or filter Windows messages in an application. 
A. Forms 
B. Windows 
C. Application 
D. Control 

Answer:C

38. The ........................... is a systematic class framework used for the development of system tools and utilities. 
A. .Net Framework Class Library (FCL) 
B. .Net tools 
C. Visual Basic 2005 
D. Visual Basic 6 

Answer:A

39. The ................................... method converts the value of this instance to a double representing the OLE automation date.
A. From OA Date
B.TO OA Date
C. Today
D. Now

Answer:B


40. The ................................ enable us to pass data between a program and a class. 
A. Functions 
B. Properties 
C. Procedures 
D. Variables 

Answer:B

41. .................. namespace in vb.net includes essential classes and base classes that define commonly used data types, events and event handlers, interfaces, attributes, exceptions and so on. 
A) System
B) System.collections
C) System.NET
D) System.Reflection

Answer:A

42. The file extension ................. in vb.net represents a global application class, used to handle global application class, used to handle global ASP.NET application level events.
A) .asp
B) .asmx
C) .aspx
D) .asax

Answer:D

43. The file extension .................. in vb.net represents a web form.
A) .asp
B) .asmx
C) .aspx
D) .asax

Answer:C

44. When you save a solution, it's give the file extension .sln and all the projects in the solution are saved with the extension ...............
A) .vbproj
B) .vbdisco
C) .vbs
D) .vb

Answer:A

45.  The .NET platform and the .NET framework class library were developed in an effort to address these weakness of ......................
A) XML
B) HTML
C) COM
D) DCOM

Answer:C

46.  ...................... are virtual base classes; that is they consist of members; methods, properties and events that have no implementations.
A) Enumerations
B) Interfaces
C) Delegates
D) Structures

Answer:B

47. A ............... is a reference type that represents a strongly typed function pointer.
A) Enumeration
B) Interface
C) Delegate 
D) Structure

Answer:C

48. Most of the primitive data types; Boolean, Byte, Char etc. defined in FCL are implemented as ............
A) Enumeration
B) Interface
C) Delegate 
D) Structure

Answer:D

49. Specialized classes include the stack class, a last-in first-out structure, the queue class, first-in, first-out structure in the ........................ namespace.
A) System
B) System.collections
C) System.NET
D) System.Reflection

Answer:B

50.  ....................... allow custom items of information about a program element to be stored with an assembly's metadata.
A) Attributes
B) Structures
C) Exception
D) Data type

Answer:A