Introduction to Photoshop
Click here to Download this file
Multiple Choice Questions & Answer:-

1. What license is Adobe Creative Suite distributed under? 
A.  EULA 
B.  Proprietary 
C.  Proprietary software 
D.  Freeware 

Ans.  C 

2. What was Adobe Fireworks written in? 
A.  GTK 
B.  Objective-C 
C.  C 
D.  XUL 

Ans. C 

3. Which of the following platforms does Adobe Illustrator run on? 
A.  Windows 
B.  Windows Vista 
C.  Mac OS X 
D.  Windows 7 

Ans. C 

4. ________ is a raster graphics editor (with significant vector graphics functionality). 
A. Adobe Photoshop 
B. Adobe Photoshop Elements 
C. Adobe Flash 
D. Adobe Illustrator 

Ans. A 

5. Who developed Adobe ImageReady? 
A.  Adobe Systems 
B.  Citrix Systems 
C.  Cisco Systems 
D.  Microsoft 

Ans. A 

6. What license is Adobe Acrobat distributed under? 
A.  GNU General Public License version 2 
B.  Adobe EULA 
C.  Originally Proprietary, BSD license since 2000 
D.  Shareware 

Ans. B 

7. What license is Adobe Premiere Pro distributed under? 
A.  Free software licence 
B.  Proprietary software 
C.  BSD licenses 
D.  Free software 

Ans. B 

8. What license is Adobe Dreamweaver distributed under? 
A.  Proprietary monthly license charge ; pricing available based on actual use 
B.  GPL v2 and another one for proprietary software 
C.  Proprietary 
D.  Freeware for server, Proprietary for portable players 

Ans. C 

9. Which of the following languages is spoken in Adobe Creative Suite? 
A.  Multilingual 
B.  Serbian 
C.  Turkish 
D.  Bosnian 

Ans. A 

10. Which of the following platforms does Adobe InDesign run on? 
A.  Unix-like 
B.  Mac OS X 
C.  Windows Vista 
D.  Microsoft Windows 

Ans. B 

11. Which of the following isn’t a type of Illustrator brush? 
A. Scatter 
B. Calligraphic 
C. Pattern 
D. Airbrush 

Ans. D 

12. An art brush can be made from which of the following in Illustrator 8? 
A. A gradient mesh 
B. A mask 
C. A compound path 
D. Wood and some boar’s hair bristles 

Ans. C 

13. What can’t you do to a brushstroke you apply in Illustrator 8? 
A. Edit the strokes as paths 
B. Apply a different brushstroke to it 
C. Change the color 
D. Accidentally smear it with your elbow 

Ans. D 

14. If you want a new brush you’ve created to show up in the Brushes palette of all new illustrations, where must you save it? 
A. In the Brushes palette when no files are open 
B. In the Brushes palette in the Adobe Illustrator Startup file 
C. In one of Illustrator’s sample brushes library 
D. iI the Brushes palette of the current illustration 

Ans. B 

15. If an Illustrator document won’t print, which of the following does Real World Illustrator 8 author Deke McClelland suggest you try? 
A. Resave the file in an earlier Illustrator format 
B. Change the color mode from CMYK to RGB 
C. Expand all gradients, gradient meshes, tile patterns, and brushes 
D. Place tracing paper on your computer monitor and get out a sharp pencil 

Ans. D 

16. Creating text as a graphic in Illustrator gives you all the following advantages except. 
A. You can quickly create effects such as drop shadows 
B. You can turn it into a brush 
C. You can fit it to radical curves more easily 
D. You can easily correct the spelling 

Ans. D 

17. What’s the quickest way to move all tab stops an equal distance in Illustrator 8 text? 
A. Shift-drag the first tab stop 
B. Option-drag the first tab stop 
C. Select the first tab stop and enter a new number in the Tab Ruler palette 
D. Hit Spacebar, Spacebar, Spacebar, Spacebar, Spacebar after each tab 

Ans. A 

18. How would you get the most precise results using the transformation tools? 
A. Begin dragging on the origin point 
B. Begin dragging as close as possible to the origin point 
C. Begin dragging as far as possible from the origin point 
D. Wave your magic wand and sprinkle some fairy dust 

Ans. C 

19. Hitting which of the following keys will make palettes and the toolbox go away? 
A. Control-X 
B. Tab 
C. Shift-Tab 
D. D minor 

Ans. B 

20. To increase type size in Illustrator (on a Mac), what keyboard combo should you use? 
A. Command-Shift-> 
B. Option-Up Arrow 
C. Option-Right Arrow 
D. Shift-Option-Up Arrow 

Ans. A 

21. Who developed Adobe InDesign? 
A.  Seta (company) 
B.  Adobe Systems 
C.  T&E Soft 
D.  Viacom New Media 

Ans. B 

22. Which of the following platforms does Adobe InDesign run on? 
A.  Mac OS X 
B.  Unix-like 
C.  Windows Vista 
D.  Microsoft Windows 

Ans. A 

23. Longer documents are often still designed with Adobe’s FrameMaker (manuals, technical documents, etc.) or with ________ (books, catalogs, etc.). 
A. Scribus 
B. Adobe InDesign 
C. QuarkXPress 
D. Pages 

Ans. C 

24. In 2002, InDesign was the first ________-native desktop publishing (DTP) software. 
A. Mac OS X 
B. Safari (web browser) 
C. QuickTime 
D. Mac OS X Server 

Ans. C 

25. Ability to use Arabic, Persian or ________ digits 
A. Sanskrit 
B. Hindustani language 
C. Hindi 
D. Punjabi language 

Ans. A 

26. Adobe InDesign is a software applicationproduced by ________. 
A. Apple Inc. 
B. Dell 
C. Intel Corporation 
D. Adobe Systems 

Ans. D 

27. By 1998 PageMaker had lost almost the entire professional market to the comparatively feature-rich________ 3.3, released in 1992, and 4.0, released in 1996. 
A. Adobe FrameMaker 
B. QuarkXPress 
C. Scribus 
D. Adobe InDesign 

Ans. B 

28. In October 2005, Adobe released “InDesign Server CS2”, a modified version of InDesign (without________) for Windows and Macintosh server platforms. 
A. Usability 
B. Graphical user interface 
C. Human–computer interaction 
D. User interface 

Ans. D 

29. InDesign exports documents in Adobe’s ________ (PDF) and has multilingual support. 
A. Office Open XML 
B. OpenDocument 
C. Portable Document Format 
D. HTML 

Ans. C 

30. Creating of the Adobe Sound Document allowing ________ to create multi-track audio projects in Soundbooth. 
A. Adobe Flash 
B. Adobe Dreamweaver 
C. Adobe After Effects 
D. Adobe Flash Player 

Ans. A 


31. Who developed Adobe Dreamweaver? 
A. Adobe Systems 
B. Georgy Berdyshev 
C. Ivar Gafseth 
D. Mirax Group 

Ans. A 

32. Which of the following platforms does Adobe Dreamweaver run on? 
A.  Mac OS X, iPhone OS 
B.  Windows, Mac OS X, Unix, Linux. 
C.  Mac OS X 
D.  Mac OS X, Microsoft Windows 

Ans. C 

33. What license is Adobe Dreamweaver distributed under? 
A.  Proprietary monthly license charge ; pricing available based on actual use 
B.  GPL v2 and another one for proprietary software 
C.  Freeware for server, Proprietary for portable players 
D.  Proprietary 

Ans. D 

34. Dreamweaver, like other HTML editors, edits files locally then uploads them to the remote web server using FTP, SFTP, or ________. 
A. Windows Explorer 
B. WebDAV 
C. Server Message Block 
D. Web browser 

Ans. B 

35. Recent versions have incorporated support for web technologies such asCSS, JavaScript, and various server-side scripting languages and frameworksincluding ASP, ________, and PHP. 
A. ColdFusion 
B. Adobe Flash 
C. Adobe Dreamweaver 
D. Macromedia HomeSite 

Ans. A 

36. Dreamweaver can use third-party “Extensions” to extend core functionality of the application, which any web developer can write (largely in________ and JavaScript). 
A. OpenDocument 
B. Portable Document Format 
C. HTML 
D. ECMAScript 

Ans. A 

37. ________ (XSLT) 
A. XML 
B. XSLT 
C. HTML 
D. Scalable Vector Graphics 

Ans. D 

38. Although a hybrid WYSIWYG and code-based web design and development application, Dreamweaver’s WYSIWYG mode can hide the ________code details of pages from the user, making it possible for non-coders to create web pages and sites. 
A. OpenDocument 
B. HTML 
C. Portable Document Format 
D. ECMAScript 

Ans. B 

39. Dreamweaver is available for both Mac and Windows ________. 
A. Operating system 
B. OS/2 
C. Linux 
D. Unix 

Ans. A 

40. Pixels represent tiny ________ of color, which are typically unseen by the naked eye. 
A. circles 
B. squares 
C. inches 
D. swatches 

Ans: B 

41. The addition of graphics to Web pages has no effect on the user experience. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

42. Many images are available free for download on the Internet. 
A. True 
B.  False 

Ans: A 

43. Photoshop Elements is a graphics application that can only edit existing graphics. 
A. True 
B. False 

Ans: B 

44. The image resolution is specified in the New dialog. 
A. True 
B. False 

Ans: A 

45. The primary colors in light are red, yellow and blue. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

46. Photoshop Elements has an infinite number of active colors. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

47. The HSB color model and the RGB color model produce the same colors but use different notation to describe them. 
A. True 
B. False 

Ans: A 

48. Hexadecimal notation is a code which Web browsers use to define shape. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

49. Anti-aliasing is a process which smooths edges on scalable fonts and graphics. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

50. Web browsers can display images in any file format. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

51. Applying a matte helps transparent images blend into the background on which they are placed. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

52. Each pixel in a raster image is stored as a particular combination of colors when it is saved. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

53. Vector images lose quality when enlarged. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

54. Text created with the text tool and shapes created with the shape tool are raster graphics. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

55. Vector images are resolution independent. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

56. The shortcut for zooming in is Ctrl+(plus). 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

57. Use the zoom tool to pan an image from one side to another. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

58. The tools in the toolbox are not organized in any particular order. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

59. Multiple tools can be used at one time. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

60. The elliptical marquee can be constrained to select a perfect circle by holding the Shift key. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

61. Adjusting the proximity setting causes the magic wand tool to select a larger or smaller color range. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

62. Blending mode determines how a selection’s edge pixels blend with the pixels outside the selection. 
A.  True 
B.  False 

Ans: B 

63. The Inverse function (Ctrl+Shift+I) inverts a selection such that all pixels outside the current selection become selected. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

64. The shortcut Ctrl+Backspace fills a selection with the background color. 
A.  True 
B.  False 

Ans: A 

65. The GIF file format is ideal for photographic images. 
A.  True 
B.  False