I.T. Tools & Web Designing Tools-III.
Click here to Download this file
Multiple Choice Questions and Answers :-

1. Awebpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
a. picture
b. image
c.img
d. src

Answer:-c

2. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?
a. <strong>
b. <dar>
c. <black>
d. <emp>

Answer:-A

3. Tags and test that are not directly displayed on the page are written in _____ section.
a. <html>
b. <head>
c. <title>
d. <body>

Answer:-B


4. Which tag inserts a line horizontally on your web page?
a. <hr>
b. <line>
c. <line direction="horizontal">
d. <tr>

Answer:-A

5. What should be the first tag in any HTML document?
a. <head>
b. <title>
c. <html>
d. <document>

Answer:-C

6. Which tag allows you to add a row in a table?
a. <td> and </td>
b. <cr> and </cr>
c. <th> and </th>
d. <tr> and </tr>

Answer:-D

7. How can you make a bulleted list?
a. <list>
b. <nl>
c. <ul>
d. <ol>

Answer:-C

8. How can you make a numbered list?
a. <dl>
b. <ol>
c. <list>
d. <ul>

Answer:-B

9. How can you make an e-mail link?
a. <a href="xxx@yyy">
b. <mail href="xxx@yyy">
c. <mail>xxx@yyy
b. <input type="checkbox">
c. <input=checkbox>
d. <input checkbox>

Answer:-B


59. To create a combo box (drop down box) which tag will you use?
a. <select>
b. <list>
c. <input type="dropdown">
d. all of above

Answer:-A

60. Which of the following is not a pair tag?
a. <p>
b. <u>
c. <i>
d. <img>

Answer:-D

61. What is the full form of HTML?
a.Hyper text markup language
b. Hyphenation text markup language
c. Hyphenation test markinglanguage
d.Hyper text marking language

Answer:-A

62. What is the full form of HTTP?
a.Hyper text transfer protocol
b.Hyper text transfer package
c. Hyphenation text test program
d. none of the above

Answer:-A

63. What is a search engine?
a. a program that searches engines
b. aweb site that searches anything
c. a hardware component
d. a machinery engine that search data

Answer:-B

64. What is the full form of TCP/IP?
a. transmission control protocol / internet protocol
b. telephone call protocol / international protocol
c. transport control protocol / internet protocol
d. none of the above

Answer:-A

65. HTML document start and end with which tag pairs?
a. <HEAD>.&l/HEAD>
b. <BODY>.&l/BODY>
c. <HTML>.&l/HTML>
d. <WEB>.&l/WEB>

Answer:-C

Visit http://mcqsets.com for more MCQ Banks, answers to the subjective questions, online quiz and much more!
66. Which tag is used to create body text in HTML?
a. <HEAD>
b. <TEXT>
c. <TITLE>
d. <BODY>

Answer:-D

67. "Yahoo", "Infoseek" and "Lycos" are _________?
a. Search Engines
b. Browsers
c.News groups
d. None of the above

Answer:-A

68. What does the .com domain represents?
a. Education domain
b. Commercial domain
c. Network
d. None of the above

Answer:-B

69. In Satellite based communication, VSAT stands for?
a. Very Small Aperture Terminal
b. Varying Size Aperture Terminal
c. Very Small Analog Terminal
d. None of the above

Answer:-A


70. Outlook Express is a _________
a. E-Mail Client
b. Browser
c. SearchEngine
d. None of the above

Answer:-A

71. <TITLE> </TITLE> tag must be within ________
a. Title
b. Form
c. Header
d. Body

Answer:-C

72. Text within &lEM>  </EM> tag is displayed as ________
a. bold
b. italic
c. list
d. indented

Answer:-B

73. Text within <STRONG>  </STRONG> tag is displayed as ________
a. bold
b. italic
c. list
d. indented

Answer:-A

74. <UL>  </UL> tag is used to ________
a. display the numbered list
b. underline the text
c. display the bulleted list
d. bold the text

Answer:-C

75. Which tag is used to display the numbered list?
a. <OL></OL>
b. <DL></DL>
c. <UL></UL>
d. <LI></LI>

Answer:-A

76. Which tag is used to display the large font size?
a. <LARGE> tag?
a. SRC
b. LINK
c. CELLPADDING
d. BOLD

Answer:-C

93. Choose the correct HTML tag to make the text bold?
a. <B>
b. <BOLD>
c. <STRONG>
d. Both A) and C)

Answer:-D

94. Which HTML tag would be used to display power in expression (A+B)2 ?
a. <SUP>
b. <SUB>
c. <B>
d. <P>

Answer:-A

95. Choose the correct HTML code to create an email link?
a. &lA HREF = "admin@mcqsets.com">admin@mcqsets.com