ASP.Net
Click here to Download this file
Multiple Choice Questions and Answers:-

 1. Choose the form in which Postback occur

 A.  HTMLForms
 B.  Webforms
 C.  Winforms

 Ans: B. Webforms

 2. Web.config file is used...

 A.  Configures the time that the server-side codebehind module is called
 B.  To store the global information and variable definitions for the application
 C.  To configure the web server
 D.  To configure the web browser

 Ans: B. To store the global information and variable definitions for the application

 3. Which of the following object is not an ASP component?

 A.  LinkCounter
 B.  Counter
 C.  AdRotator
 D.  File Access

 Ans: A. LinkCounter

 4. The first event triggers in an aspx page is.

 A.  Page_Init()
 B.  Page_Load()
 C.  Page_click()

 Ans: C. Page_Init()

 5. Difference between Response.Write() andResponse.Output.Write().

 A.  Response.Output.Write() allows you to buffer output
 B.  Response.Output.Write() allows you to write formatted output
 C.  Response.Output.Write() allows you to flush output
 D.  Response.Output.Write() allows you to stream output

 Ans: B. Response.Output.Write() allows you to write formatted output

 6. Which of the following method must be overridden in a custom control?

 A.  The Paint() method
 B.  The Control_Build() method
 C.  The default constructor
 D.  The Render() method

 Ans: D. The Render() method

 7. How do we create a FileSystemObject?

 A.  Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
 B.  Create("FileSystemObject")
 C.  Create Object:"Scripting.FileSystemObject"
 D.  Server.CreateObject("FileSystemObject")

 Ans: A. Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

 8. Which of the following tool is used to manage the GAC?

 A.  RegSvr.exe
 B.  GacUtil.exe
 C.  GacSvr32.exe
 D.  GacMgr.exe

 Ans: B. GacUtil.exe

 9. What class does the ASP.NET Web Form class inherit from by default?

 A.  System.Web.UI.Page
 B.  System.Web.UI.Form
 C.  System.Web.GUI.Page
 D.  System.Web.Form

 Ans: C. System.Web.UI.Page

 10. We can manage states in asp.net application using

 A.  Session Objects
 B.  Application Objects
 C.  Viewstate
 D.  All of the above

 Ans: D. All of the above

 11. Attribute must be set on a validator control for the validation to work.

 A.  ControlToValidate
 B.  ControlToBind
 C.  ValidateControl
 D.  Validate

 Ans: A. ControlToValidate

 12. Caching type supported by ASP.Net

 A.  Output Caching
 B.  DataCaching
 C.  a and b
 D.  none of the above

 Ans: C. a and b

 13. What is used to validate complex string patterns like an e-mail address?

 A.  Extended expressions
 B.  Basic expressions
 C.  Regular expressions
 D.  Irregular expressions

 Ans: C. Regular expressions

 14. File extension used for ASP.NET files.

 A.  .Web
 B.  .ASP
 C.  .ASPX
 D.  None of the above

 Ans: B. .ASP

 15. An alternative way of displaying text on web page using

 A.  asp:label
 B.  asp:listitem
 C.  asp:button

 Ans: A. asp:label

 16. Why is Global.asax is used?

 A.  Declare Global variables
 B.  Implement application and session level events
 C.  No use

 Ans: B. Implement application and session level events

 17. Which of the following is not a member of ADODBCommand object?

 A.  ExecuteScalar
 B.  ExecuteStream
 C.  Open
 D.  ExecuteReader

 Ans: C. Open

 18. Which DLL translate XML to SQL in IIS?

 A.  SQLISAPI.dll
 B.  SQLXML.dll
 C.  LISXML.dll
 D.  SQLIIS.dll

 Ans: D. SQLISAPI.dll

 19. Default Session data is stored in ASP.Net.

 A.  StateServer
 B.  Session Object
 C.  InProcess
 D.  all of the above

 Ans: C. InProcess

 20. Default scripting language in ASP.

 A.  EcmaScript
 B.  VBScript
 C.  PERL
 D.  JavaScript

 Ans: B. VBScript

 21. How do you get information from a form that is submitted using the "post" method?

 A.  Request.QueryString
 B.  Request.Form
 C.  Response.write
 D.  Response.writeln

 Ans: B. Request.Form

 22. Which object can help you maintain data across users?

 A.  Application object
 B.  Session object
 C.  Response object
 D.  Server object

 Ans: A. Application object

 23. Which of the following ASP.NET object encapsulates the state of the client?

 A.  Session object
 B.  Application object
 C.  Response object
 D.  Server object

 Ans: A. Session object

 24. Which of the following object is used along with application object in order to ensure that only one process accesses a variable at a time?

 A.  Synchronize
 B.  Synchronize()
 C.  ThreadLock
 D.  Lock()

 Ans: B. Synchronize()

 25. Which of the following control is used to validate that two fields are equal?

 A.  RegularExpressionValidator
 B.  CompareValidator
 C.  equals() method
 D.  RequiredFieldValidator

 Ans: B. CompareValidator

 26. Mode of storing ASP.NET session

 A.  InProc
 B.  StateServer
 C.  SQL Server
 D.  All of the above

 Ans: D. All of the above

 27. Which of the following is not the way to maintain state?

 A.  View state
 B.  Cookies
 C.  Hidden fields
 D.  Request object

 Ans: D. Request object

 28. You can have only one Global.asax file per project.

 A.  Yes
 B.  No

 Ans: A. Yes

 29. ______________ element in the web.config file to run code using the permissions of a specific user

 A.  < credential> element
 B.  < authentication> element
 C.  < authorization> element
 D.  < identity> element

 Ans: D. < identity> element

 30. __________ is a special subfolder within the windows folder that stores the shared .NET component.

 A.  /bin
 B.  GAC
 C.  Root

 Ans: B. GAC

 31. Which of the following is the performance attributes of processModel?

 A.  requestQueue limit
 B.  maxWorkerThreads
 C.  maxIdThreads
 D.  All

 Ans: D. All

 32. Which of the following is faster and consume lesser memory?

 A.  SQLDataReader
 B.  Data Set

 Ans: A. SQLDataReader

 33. Which of the following is the way to monitor the web application?

 A.  MMC Event viewers
 B.  Performance logs
 C.  Alerts Snap-ins
 D.  ALL

 Ans: D. ALL

 34. The ________________ property affects how the .Net Framework handles dates, currencies, sorting and formatting issues.

 A.  CurrentUICulture
 B.  CurrentCulture

 Ans: B. CurrentCulture

 35. Where do we include the user lists for windows authentication?

 A. < Credential>
 B. < authorization>
 C. < identity>
 D. < authentiation>

 Ans: D. < authorization>

 36. Where do we include the user lists for Form authentication?

 A.  < credential>
 B.  < authorization>
 C.  < Identity>
 D.  < authentication>

 Ans: A. < credential>

 37. Which of the following authentication is best suited for a corporate network?

 A.  Windows
 B.  Form
 C.  User
 D.  All

 Ans: A. Windows

 38. What attributes do you use to hide a public .Net class from COM?

 A.  DLLImport Attributes
 B.  ComVisible attributes
 C.  COM Interop
 D.  All

 Ans: B. ComVisible attributes

 39. By default, code written with the Debug class is stripped out of release builds.

 A.  Yes
 B.  No

 Ans: A. Yes

 40. _________ tests make sure that new code does not break existing code.

 A.  Regression tests
 B.  Integration tests
 C.  Unit tests
 D.  Load test

 Ans: B. Integration tests

 41.  The .NET Framework provides a runtime environment called..... ?

 A.   RMT
 B.   CLR
 C.   RCT
 D.   RC

 Ans: B. CLR

 42.  In ASP.NET in form page the object which contains the user name is ______ ?

 A.   Page.User.Identity
 B.   Page.User.IsInRole
 C.   Page.User.Name
 D.   None of the Above

 Ans: A. Page.User.Identity

 43.  Find the term: The .NET framework which provides automatic memory management using a technique called ______________ ?

 A.   Serialization
 B.   Garbage Collection
 C.   Assemblies
 D.   Overriding

 Ans: B. Garbage Collection

 44.  Which of the following denote ways to manage state in an ASP.Net Application?

 A.   Session objects
 B.   Application objects
 C.   ViewState
 D.   All the Above

 Ans: D. All the Above

 45.  What is the base class from which all Web forms inherit?

 A.   Master Page
 B.   Page Class
 C.   Session Class
 D.   None of the Above

 Ans: B. Page Class

 46.  WSDL stands for ___________ ?

 A.   Web Server Description Language
 B.   Web Server Descriptor Language
 C.   Web Services Description Language
 D.   Web Services Descriptor Language

 Ans: C. Web Services Description Language

 47.  Which of the following must be done in order to connect data from some data resource to Repeater control?

 A.   Set the DataSource property
 B.   Call the DataBind method
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: C. Both A. and B.

 48.  Which of the following is FALSE?

 A.   ASP.NET applications run without a Web Server
 B.   ASP+ and ASP.NET refer to the same thing
 C.   ASP.NET is a major upgrade over ASP
 D.   None of the Above

 Ans: D. None of the Above

 49.  Which of the following transfer execution directly to another page?

 A.   Server.Transfer
 B.   Response.Redirect
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: A. Server.Transfer

 50.  If one has two different web form controls in a application and if one wanted to know whether the values in the above two different web form 
        control match what control must be used?

 A.   DataList
 B.   GridView
 C.   CompareValidator
 D.   Listview

 Ans: C. CompareValidator

 51.  Which of the following is used to send email message from my ASP.NET page?

 A.   System.Web.Mail.MailMessage
 B.   System.Web.Mail.SmtpMail
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: C. Both A. and B.

 52.  In my .NET Framework I have threads. Which of the following denote the possible priority level for the threads?

 A.   Normal
 B.   AboveNormal
 C.   Highest
 D.   All the Above

 Ans: D. All the Above

 53.  In .NET the operation of reading metadata and using its contents is known as ______?

 A.   Reflection
 B.   Enumeration
 C.   Binding
 D.   Serialization

 Ans: A. Reflection

 54.  In ASP.NET the < authorization > section contain which of the following elements?

 A.   < deny >
 B.   < allow >
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: C. Both A. and B.

 55.  The type of code found in Code-Behind class is ________ ?

 A.   Server-side code
 B.   Client-side code
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the above

 Ans: A. Server-side code

 56.  Common type system is built into which of the following:

 A.   CLR
 B.   RCT
 C.   RCW
 D.   GAC

 Ans: A. CLR

 57.  The actual work process of ASP.NET is taken care by _____________?

 A.   inetinfo.exe
 B.   aspnet_isapi.dll
 C.   aspnet_wp.exe
 D.   None of the Above

 Ans: C. aspnet_wp.exe

 58.  Which of the following allow writing formatted output?

 A.   Response.Write()
 B.   Response.Output.Write()
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: B. Response.Output.Write()

 59.  Which of the following denote the property in every validation control?

 A.   ControlToValidate property
 B.   Text property
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: C. Both A. and B.

 60.  How many classes can a single .NET DLL contain?

 A.   One
 B.   Two
 C.   None
 D.   Many

 Ans: D. Many

 61.  Suppose one wants to modify a SOAP message in a SOAP extension then how this can be achieved. Choose the correct option from below:

 A.   One must override the method ReceiveMessage
 B.   One must override the method InitializeMethod
 C.   Both A. and B.
 D.   One must override the method ProcessMessage

 Ans: A. One must override the method ReceiveMessage

 62.  Which of the following can be used to add alternating color scheme in a Repeater control?

 A.   AlternatingItemTemplate
 B.   DataSource
 C.   ColorValidator
 D.   None of the Above

 Ans: A. AlternatingItemTemplate

 63.  Suppose a .NET programmer wants to convert an object into a stream of bytes then the process is called ______________ ?

 A.   Serialization
 B.   Threading
 C.   RCW
 D.   AppDomain

 Ans: A. Serialization

 64.  The technique that allow code to make function calls to .NET applications on other processes and on other machines is

 A.   .NET Threading
 B.   .NET Remoting
 C.   .NET RMT
 D.   None of the above

 Ans:  A. .NET Threading

 65.  The namespace within the Microsoft .NET framework which provides the functionality to implement transaction processing is ....................

 A.   System.EnterpriseServices
 B.   System.Security
 C.   System.Diagnostics
 D.   System.Data

 Ans: A.   System.EnterpriseServices

 66.  Which of the following method is used to obtain details about information types of assembly?

 A.   GetTypes
 B.   GetType
 C.   Both A. and B.
 D.   None of the Above

 Ans: C.   Both A. and B.

 67.  Which of the following is TRUE about Windows Authentication in ASP.NET?

 A.   Automatically determines role membership
 B.   Role membership determined only by user programming
 C.   ASP.NET does not support Windows Authentication
 D.   None of the Above

 Ans: A.   Automatically determines role membership

 68.  What tags one need to add within the asp:datagrid tags to bind columns manually?

 A.   Set AutoGenerateColumns Property to false on the datagrid tag
 B.   Set AutoGenerateColumns Property to true on the datagrid tag
 C.   It is not possible to do the operation
 D.   Set AutomaunalColumns Property to true on the datagrid tag

 Ans: A.   Set AutoGenerateColumns Property to false on the datagrid tag

 69.  Which method do you invoke on the DataAdapter control to load your generated dataset with data?

 A.   Load ( )
 B.   Fill( )
 C.   DataList
 D.   DataBind

 Ans:  B.   Fill( )

 70.  In ASP.NET the sessions can be dumped by using

 A.   Session.Dump
 B.   Session.Abandon
 C.   Session.Exit
 D.   None of the Above

 Ans:  B.   Session.Abandon

 71. Which of the following languages can be used to write server side scripting in ASP.NET?

 A.   C-sharp
 B.   VB
 C.   C++
 D.   A and B

 Ans: D.   A and B

 72. When an .aspx page is requested from the web server, the out put will be rendered to browser in following format.

 A.   HTML
 B.   XML
 C.   WML
 D.   JSP

 Ans:  A.   HTML

 73. The Asp.net server control, which provides an alternative way of displaying text on web page, is

 A.   < asp:label >
 B.   < asp:listitem >
 C.   < asp:button >

 Ans:  A.   < asp:label >

 74. The first event to be triggered in an aspx page is.

 A.   Page_Load()
 B.   Page_Init()
 C.   Page_click()

 Ans:  B.   Page_Init()

 75. Postback occurs in which of the following forms.

 A.   Winforms
 B.   HTMLForms
 C.   Webforms

 Ans:  C.   Webforms

 76. What namespace does the Web page belong in the .NET Framework class hierarchy?

 A.   System.web.UI.Page
 B.   System.Windows.Page
 C.   System.Web.page

 Ans:  A.   System.web.UI.Page

 77. Which method do you invoke on the Data Adapter control to load your generated dataset?

 A.   Fill( )
 B.   ExecuteQuery( )
 C.   Read( )

 Ans:  A.   Fill( )

 78. How do you register a user control?

 A.   Add Tag prefix, Tag name
 B.   Add Source, Tag prefix
 C.   Add Src, Tagprefix, Tagname

 Ans:  C.   Add Src, Tagprefix, Tagname

 79. Which of the following is true?

 A.   User controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer
 B.   Custom controls are displayed correctly in VS.Net Designer
 C.   User and Custom controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer.

 Ans:  C.   User and Custom controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer.

 80. To add a custom control to a Web form we have to register with.

 A.   TagPrefix
 B.   Name space of the dll that is referenced
 C.   Assemblyname
 D.   All of the above

 Ans:  B.   Name space of the dll that is referenced

 81. Custom Controls are derived from which of the classes

 A.   System.Web.UI.Webcontrol
 B.   System.Web.UI.Customcontrol
 C.   System.Web.UI.Customcontrols.Webcontrol

 Ans:  C.   System.Web.UI.Customcontrols.Webcontrol

 82. How ASP.Net Different from classic ASP ?

 A.   Scripting is separated from the HTML, Code is interpreted seperately
 B.   Scripting is separated from the HTML, Code is compiled as a DLL, the DLLs can be executed on server
 C.   Code is separated from the HTML and interpreted Code is interpreted separately

 Ans:  C.   Code is separated from the HTML and interpreted Code is interpreted separately

 83. What's the difference between Response.Write() andResponse.Output.Write() ?

 A.   Response.Output.Write() allows you to flush output
 B.   Response.Output.Write() allows you to buffer output
 C.   Response.Output.Write() allows you to write formatted output
 D.   Response.Output.Write() allows you to stream output

 Ans:  B.   Response.Output.Write() allows you to buffer output

 84. Why is Global.asax is used?

 A.   Implement application and session level events
 B.   Declare Global variables
 C.   No use

 Ans:  C.   No use

 85. There can be more than 1 machine.config file in a system

 A.   True
 B.   False

 Ans:  A.   True

 86. What is the extension of a web user control file?

 A.   .Asmx
 B.   .Ascx
 C.   .Aspx

 Ans:  A.   .Asmx

 87. Which of the following is true?

 A.   IsPostBack is a method of System.UI.Web.Page class
 B.   IsPostBack is a method of System.Web.UI.Page class
 C.   IsPostBack is a readonly property of System.Web.UI.Page class

 Ans:  B.   IsPostBack is a method of System.Web.UI.Page class

 88. The number of forms that can be added to a aspx page is.

 A.   1
 B.   2
 C.   3
 D.   More than 3

 Ans:  C.   3

 89. How do you manage states in asp.net application

 A.   Session Objects
 B.   Application Objects
 C.   Viewstate
 D.   All of the above

 Ans:  A.   Session Objects

 90. Which property of the session object is used to set the local identifier ?

 A.   SessionId
 B.   LCID
 C.   Item
 D.   Key

 Ans:  D.   Key

 91. Select the caching type supported by ASP.Net

 A.   Output Caching
 B.   DataCaching
 C.   a and b
 D.   none of the above

 Ans:  B.   DataCaching

 92. Where is the default Session data is stored in ASP.Net ?

 A.   InProcess
 B.   StateServer
 C.   Session Object
 D.   al of the above

 Ans:  C.   Session Object

 93. Select the type Processing model that asp.net simulate

 A.   Event-driven
 B.   Static
 C.   Linear
 D.   Topdown

 Ans:  A.   Event-driven

 94. Does the EnableViewState allows the page to save the users input on a form ?

 A.   Yes
 B.   No

 Ans:  A.   Yes

 95. Which DLL translate XML to SQL in IIS ?

 A.   SQLISAPI.dll
 B.   SQLXML.dll
 C.   LISXML.dll
 D.   SQLIIS.dll

 Ans:  A.   SQLISAPI.dll

 96. What is the maximum number of cookies that can be allowed to a web site ?

 A.   1
 B.   10
 C.   20
 D.   More than 30

 Ans:  A.   1

 97. Select the control which does not have any visible interface.

 A.   Datalist
 B.   DropdownList
 C.   Repeater
 D.   Datagrid

 Ans:  C.   Repeater

 98. How do you explicitly kill a user session?

 A.   Session.Close( )
 B.   Session.Discard( )
 C.   Session.Abandon
 D.   Session.End
 E.   Session.Exit

 Ans:  C.   Session.Abandon

 99. Which of the following is not a member of ADODBCommand object ?

 A.   ExecuteReader
 B.   ExecuteScalar
 C.   ExecuteStream
 D.   Open
 E.   CommandText

 Ans:  C.   ExecuteStream

 100. Which one of the following namespaces contains the definition for IdbConnection ?

 A.   System.Data.Interfaces
 B.   System.Data.Common
 C.   System.Data
 D.   System.Data.Connection

 Ans:  D.   System.Data.Connection

 101. In your ASP.NET web application you want to display a list of clients on a Web page. The client list displays 10 clients at a time, and you require the ability to edit the clients. Which Web control is the best choice for this scenario ?

 A.  The DetailsView control
 B.  The Table control
 C.  The GridView control
 D.  The FormView control

 Ans: C.  The GridView control

 102. How to implement authentication via web.config ?

 A.  Include the authentication element.
 B.  Include the authorization element.
 C.  Include the identity element.
 D.  Include the deny element.

 Ans:  B.  Include the authorization element.

 103. You need to store state data that is accessible to any user who connects to your Web application. Which object should you use ?

 A.  Session
 B.  Application
 C.  Response.Cookies
 D.  Response.ViewState

 Ans:  B.  Application

 104. Explain the significance of Server .MapPath

 A.  Returns the Virtual Path of the web folder
 B.  Maps the specified virtual path to Physical path
 C.  Returns the physical file path that corresponds to virtual specified path
 D.  All the above

 Ans:  C.  Returns the physical file path that corresponds to virtual specified path

 105. ________ element in the web.config file to run code using the permissions of a specific user

 A.  < credential> element
 B.  < authentication> element
 C.  < authorization> element
 D.  < identity> element

 Ans:  D.  < identity> element

 106. Which of the following is the way to monitor the web application?

 A.  MMC Event viewers
 B.  Performance logs
 C.  Alerts Snap-ins
 D.  ALL

 Ans:  D.  ALL

 107. For your ASP.NET web application your graphics designer created elaborate images that show the product lines of your company. Some of graphics of the product line are rectangular, circular, and others are having complex shapes. You need to use these images as a menu on your Web site. What is the best way of incorporating these images into your Web site?

 A.  Use ImageButton and use the x- and y-coordinates that are returned when the user clicks to figure out what product line the user clicked.
 B.  Use the Table, TableRow, and TableCell controls, break the image into pieces that are displayed in the cells, and use the TableCell controlís Click event to identify the product line that was clicked.
 C.  Use the MultiView control and break up the image into pieces that can be displayed in each View control for each product line. Use the Click event of the View to identify the product line that was clicked.
 D.  Use an ImageMap control and define hot spot areas for each of the product lines. Use the PostBackValue to identify the product line that was clicked.

 Ans:  D.  Use an ImageMap control and define hot spot areas for each of the product lines. Use the PostBackValue to identify the product line that was clicked.

 108. An ASP.NET page uses a Datagrid displays employee information.The Web application supports a large number of concurrent users, who will be saving data from the grid back to the database. It is important that the Web application doesn't overwhelm the Web Server.

 A.  Disable View State and don't use session state
 B.  Use View State
 C.  Use URL munging
 D.  Disable ViewState and use Session State

 Ans: A.  Disable View State and don't use session state

 109. Which of these data source controls do not implement Caching?

 A.  LinqDataSource
 B.  ObjectDataSource
 C.  SqlDataSource
 D.  XmlDataSource

 Ans:  A.  LinqDataSource

 110. Which of the following is the default authentication mode for IIS?

 A.  Anonymous
 B.  Windows
 C.  Basic Authentication
 D.  None

 Ans:  A.  Anonymous

 111. When does Garbage collector run?

 A.  When application is running low of memory
 B.  It runs random
 C.  When application is running for more than 15 minutes
 D.  None of the above

 Ans:  A.  When application is running low of memory

 112. Which of the following is the way to monitor the web application?

 A.  MMC Event viewers
 B.  Performance logs
 C.  Alerts Snap-ins
 D.  ALL

 Ans:  D.  ALL

 113. Which of the following languages are used to write server side scripting in ASP.NET?

 A.  C-sharp
 B.  VB
 C.  Both C-sharp and VB
 D.  C++

 Ans:  C.  Both C-sharp and VB

 114. In which of the following format, output will be rendered to browser When an .aspx page is requested from the web server?

 A.  JSP
 B.  WML
 C.  XML
 D.  HTML

 Ans:  D.  HTML

 115. Which of the following is true?

 A.  User controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer
 B.  Custom controls are displayed correctly in VS.Net Designer
 C.  User and Custom controls are displayed correctly in the Visual Studio .NET Designer.

 Ans:  B.  Custom controls are displayed correctly in VS.Net Designer

 116. How ASP.Net Different from classic ASP?

 A.  Scripting is separated from the HTML, Code is interpreted seperately
 B.  Code is separated from the HTML and interpreted Code is interpreted separately
 C.  Scripting is separated from the HTML, Code is compiled as a DLL, the DLLs can be executed on server

 Ans:  C.  Scripting is separated from the HTML, Code is compiled as a DLL, the DLLs can be executed on server

 117. Which property of the session object is used to set the local identifier?

 A.  LCID
 B.  SessionId
 C.  Key
 D.  Item

 Ans:  A.  LCID

 118. Which DLL translate XML to SQL in IIS?

 A.  SQLIIS.dll
 B.  SQLXML.dll
 C.  LISXML.dll
 D.  SQLISAPI.dll

 Ans:  D.  SQLISAPI.dll

 119. Which of the following does not have any visible interface?

 A.  Datagrid
 B.  Repeater
 C.  DropdownList
 D.  Datalist

 Ans:  B.  Repeater

 120. ________ is not a member of ADODBCommand object.

 A.  ExecuteReader
 B.  ExecuteStream
 C.  ExecuteScalar
 D.  CommandText
 E.  Open

 Ans:  E.  Open

 121. Which class can be used to create an XML document from scratch?

 A.  XmlConvert
 B.  XmlDocument
 C.  XmlNew
 D.  XmlSettings

 Ans:  B.  XmlDocument

 122. Which class can be used to perform data type conversion between .NET data types and XML types?

 A.  XmlType
 B.  XmlCast
 C.  XmlConvert
 D.  XmlSettings

 Ans: C.  XmlConvert

 123. For your ASP.NET web application your graphics designer created elaborate images that show the product lines of your company. Some of graphics of the product line are rectangular, circular, and others are having complex shapes. You need to use these images as a menu on your Web site. What is the best way of incorporating these images into your Web site?

 A.  Use ImageButton and use the x- and y-coordinates that are returned when the user clicks to figure out what product line the user clicked.
 B.  Use the Table, TableRow, and TableCell controls, break the image into pieces that are displayed in the cells, and use the TableCell controlís Click event to identify the product line that was clicked.
 C.  Use the MultiView control and break up the image into pieces that can be displayed in each View control for each product line. Use the Click event of the View to identify the product line that was clicked.
 D.  Use an ImageMap control and define hot spot areas for each of the product lines. Use the PostBackValue to identify the product line that was clicked.

 Ans:  D.  Use an ImageMap control and define hot spot areas for each of the product lines. Use the PostBackValue to identify the product line that was clicked.

 124. In your ASP.NET 2.0 web application you want to display an image that is selected from a collection of images. What approach will you use to implementing this?

 A.  Use the ImageMap control and randomly select a HotSpot to show or hide.
 B.  Use the Image control to hold the image and a Calendar control to randomly select a date for each image to be displayed.
 C.  Use the AdServer control and create an XML file with configuration of the control.
 D.  Use an ImageButton control to predict randomness of the image to be loaded based on the clicks of the control.

 Ans:  C.  Use the AdServer control and create an XML file with configuration of the control.

 125. Which of the following is a requirement when merging modified data into a DataSet?

 A.  A primary key must be defined on the DataTable objects
 B.  The DataSet schemas must match in order to merge
 C.  The destination DataSet must be empty prior to merging
 D.  A DataSet must be merged into the same DataSet that created it.

 Ans:  A.  A primary key must be defined on the DataTable objects

 126. Which Kind Of data we can store in viewstate

 A.  Viewstate can store only serilizable object
 B.  Viewstate can store anything
 C.  Viewstate can store onlys string
 D.  None

 Ans:  A.  Viewstate can store only serilizable object

 127. What is/are the predefined TraceListener(s) in ASP.Net

 A.  TextWriterTraceListener
 B.  EventLogTraceListener
 C.  DefaultTraceListener
 D.  All the above 1, 2,3

 Ans:  D.  All the above 1, 2,3


 128. We have defined one page_load event in aspx page and same page_load event in code behind who will run first?

 A.  page_laod event in aspx page
 B.  page_load event in code-behind
 C.  both will run simultaneously
 D.  None

 Ans:  B.  page_load event in code-behind

 129. Which of the following represents the best use of the Table, TableRow, and Table-Cell controls?

 A.  To create and populate a Table in Design view
 B.  To create a customized control that needs to display data in a tabular fashion
 C.  To create and populate a Table with images
 D.  To display a tabular result set

 Ans:  B.  To create a customized control that needs to display data in a tabular fashion

 130. How to find out what version of ASP.NET I am using on my machine?

 A.  Response.Write(System.Environment.Version.ToString() );
 B.  Response.Write(Version.ToString() );
 C.  Response.Write(System.Version.ToString() );
 D.  not possible

 Ans:  A.  Response.Write(System.Environment.Version.ToString() );

 131. An ASP.NET page uses a Datagrid displays employee information.The Web application supports a large number of concurrent users, who will be saving data from the grid back to the database. It is important that the Web application doesn't overwhelm the Web Server.

 A.  Disable View State and don't use session state
 B.  Use View State
 C.  Use URL munging
 D.  Disable ViewState and use Session State

 Ans:  A.  Disable View State and don't use session state

 132. While creating a Web site with the help of Visual Studio 2005 on a remote computer that does not have Front Page Server Extensions installed, which Web site type will you create in Visual Studio 2005?

 A.  HTTP
 B.  File
 C.  FTP
 D.  All of the above

 Ans:  A.  HTTP

 133. Whatís the difference between Response.Write() and Response.Output.Write()?

 A.  The First one allows you to write formatted output.
 B.  The latter one allows you to write formatted output.
 C.  No Difference
 D.  The latter one allows you to write unformatted output.

 Ans:  B.  The latter one allows you to write formatted output.

 134. If Iím developing an application that must accommodate multiple security levels though secure login and my ASP.NET web application is spanned across three web-servers (using round-robin load balancing) what would be the best approach to maintain login-in state for the users?

 A.  Maintain the login state security through a database.
 B.  Maintain the login state security through a Session.
 C.  Maintain the login state security through a View State.
 D.  All of the Above

 Ans:  A.  Maintain the login state security through a database.

 135. Where we can assign value to Static read only member variable of a static class?

 A.  Default constructor
 B.  Parameterized constructor
 C.  Global.asax
 D.  On click of button

 Ans:  A.  Default constructor

 136. Which of these files takes the web application in offline mode?

 A.  app_offline.html
 B.  app_offline.htm
 C.  appoffline.html
 D.  none of these

 Ans:  B.  app_offline.htm

 137. Which of these classes maps to the tag 

 A.  HtmlCheckBox
 B.  HtlmInputCheckBox
 C.  HtmlControl
 D.  None

 Ans:  B.  HtlmInputCheckBox

 138. In order to prevent a browser from caching a page which of these xstatements should be written?

 A.  Response.Cache.SetNoStore();
 B.  Response.Cache.SetNoServerCaching();
 C.  Response.Cache.SetNoCaching();
 D.  None of these

 Ans: A.  Response.Cache.SetNoStore();

 139. Which of these data source controls do not implement Caching?

 A.  LinqDataSource
 B.  ObjectDataSource
 C.  SqlDataSource
 D.  XmlDataSource

 Ans: A.  LinqDataSource

 140. By default, ASP.NET store SessionIDs in _________.

 A.  Cookies
 B.  Cache
 C.  Database
 D.  Global variable

 Ans:  A.  Cookies